A MAZSIHISZ transzparensen működik: válaszok a Figyelő kérdéseire

2018. November 27. / 15:22


A MAZSIHISZ transzparensen működik: válaszok a Figyelő kérdéseire

A közelmúltban kérdéssorozatot kaptunk a Figyelő című hetilaptól, melyben az Együttélés Háza projekttel kapcsolatos összes szerződésről és teljesítéseiről kértek közérdekű adatokat szervezetünktől. Kérésüket teljesítettük.


Ma délben újabb tucatnyi megtisztelő kérdést kaptunk a neves gazdasági hetilaptól az Együttélés Háza projektjére vonatkozóan, azzal a kéréssel, hogy 4 órán belül válaszoljunk rájuk. Kérésük teljesíthetetlen, de természetesen mindenre ésszerű időn belül válaszolni fogunk. A legteljesebb nyilvánosság hívei vagyunk, akárcsak a Figyelő, ezért idemásoljuk az újság kérdéseit és közzétesszük a megadott időben a válaszainkat is.

1.) Mit tartalmaz a projekt tartalmi koncepciója?
2.) Volt-e róla vita?
3.) Mikor kaphatunk betekintést a forgatókönyvbe?
4.) Az elmúlt négy évben bruttó 1 283 866 602 forintot sikerült elkölteniük az állami támogatásból. A maradék kétmilliárd forintot reálisnak tartja, hogy a következő hat hónapban fel tudják használni?
5.) Elképzelhetőnek tartja-e, hogy kérnek hosszabbítást a harmadik illetve a negyedik fázisra?
6.) Szakmailag hol tart a projekt?
7.) Kik a tartalmi koncepcióért felelős tanácsadók? Kik dolgoznak a projekten?
8.) Kik a lektorok?
9.) Milyen szerepet kap az ortodoxia?
10.) A kommunista mozgalomban vezető szerepet betöltő zsidó származású embereket a kiállítás zsidónak vagy kommunistának minősíti?
11.) Megjelenik-e a kiállításon a magyarországi zsidóság politikai tagoltsága?
12.) Reflektál-e a kiállítás a magyarországi antiszemitizmus történetére?
13.) Ön 2018. szeptember 24-én azt nyilatkozta, hogy az Együttélés Háza "egy másik szemszögből fogja tekinteni, az Együttélés Háza Magyarországon a zsidók és a nem zsidók együttélését".
14.) November 13-án Kiss Henriett, a Mazsihisz alelnöke, aki október 29-étől a projektért felel, azt nyilatkozta, hogy " a Ház bizonyosan nem fog a zsidó-magyar együttélésről szólni, ugyanis ennek a fogalompárnak a létezését történeti hagyományaink miatt nem fogadjuk el." Sikerült-e megállapodniuk, hogy miről szóljon a kiállítás?

Nemsokára a válaszokkal is jelentkezünk.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek