A magyar zsidóság nincsen egyedül

2013. Július 22. / 10:16


A magyar zsidóság nincsen egyedül

MAZSIHISZ


A Zsidó Világkongresszus elnöke Ronald S. Lauder levélben gratulált Heisler Andrásnak MAZSIHISZ elnökké választása alkalmából.Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke, Marc Gottlieb, a Zsidó Világkongresszus amerikai részlegének elnöke, valamint Danny Lamm, az ausztrál zsidó hitközségek elnöke támogató levelet is küldött Heisler András és a magyar zsidóság számára. Alábbiakban a levél tartalmát közöljük.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke részére:

A Zsidó Világkongresszus vezetősége és a Zsidó Világkongresszus amerikai részlegének nevében azért írunk Önnek, hogy kifejezzük elkötelezettségünket Ön és a magyarországi zsidóság felé abban a küzdelemben, amelyet a Magyarországon tapasztalható, egyre erősödő antiszemitizmus ellen folytatnak.

Rendkívül fájó, hogy a magyar zsidóságnak nap mint nap szembesülnie kell azzal, hogy zsidó temetőket gyaláznak meg, horogkereszteket festenek a zsinagógák falára, izraeli zászlókat égetnek és hasonló gyalázatos tetteket követnek el.

Kérem, folyamatosan értesítsen minket a zsidóság magyar ágának helyzetéről ezekben a nehéz időkben. Biztosak lehetnek abban, hogy a Zsidó Világkongresszus amerikai részlegén belül minden tőlünk telhetőt megteszünk az Önök jogainak és biztonsága érdekében.

A magyar zsidóság nincsen egyedül.

Tisztelettel
:
Ronald S. Lauder, Danny Lamm

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek