A krízismenedzsment döntött: Ismét bezárnak a zsinagógák

2020. Augusztus 28. / 14:02


A krízismenedzsment döntött: Ismét bezárnak a zsinagógák

A mai miniszterelnöki interjú újabb korlátozásokat nem jelentett be, a kormány szeptember elsejétől várhatóan a határátlépés rendszerén fog jelentősen változtatni.

A fertőzöttek száma a tegnapi adatokhoz képest a mai nappal 44 fővel tovább emelkedett. Több budapesti zsinagóga vezetése, élve a számukra biztosított lehetőséggel úgy döntött, hogy a zsinagógáikat bezárják és az online térben fogják I’tentiszteleteiket megtartani.

A körzeti elnökök közül többen határozott iránymutatást kértek. Erre is tekintettel a Krízismenedzsment döntéshozói konszenzusban úgy határoztak, hogy a zsinagógai I’tentiszteleteket a mai nappal kezdődően, azaz 2020. augusztus 28-tól határozatlan időre felfüggesztik.

Külön megvizsgálták a vasárnapi Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) közgyűlés megtarthatóságát.

A szakvélemények szerint, amennyiben a szociális távolságot és a maszkviselést a jelenlévők betartják, a Dohány zsinagóga folyamatos átszellőztetése és a küldöttek teljes körű tesztelése a kockázatokat minimális szintre szorítják. Ugyanezen biztonsági szintet máshol nem tudunk biztosítani.

A Közgyűlésre a beléptetés a Síp u 12 felől lesz.

Orbán Viktor miniszterelnöki interjújában hangsúlyozta, hogy a magyar kormány a személyes találkozáson alapuló oktatási rendszert tartja követendőnek, ezért a Krízismenedzsment külön figyelmet fordít iskoláink egészségbiztonsági helyzetének folyamatos fenntartására.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma van Ezra halálának évfordulója, böjtnap a zsidóságban
Hírek, lapszemle
Hogyan alakult ki a hanuka? – Ezt is megtudjuk az új Sófárból

Kommentek