Mintegy húsz filmmel várja a közönséget a 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

2019. November 18. / 11:39


Mintegy húsz filmmel várja a közönséget a 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

Mintegy húsz film és számos kísérőprogram, beszélgetés várja a közönséget a 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon november 27. és december 1. között Budapesten, a Puskin és a Művész moziban.

A fesztivál válogatást ad az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjeiből, egyebek mellett az Egyesült Államokból, Németországból, Mexikóból, Izraelből, Franciaországból és Magyarországról.

zsido-8.jpg

A válogatás több filmje női életpályákra, sorsokra fókuszál: különleges filmélményt ígér az RBG című amerikai dokumentumfilm, amely Ruth Bader Ginsburg, az amerikai legfelsőbb bíróság sokáig egyetlen női tagjának életét mutatja be. Ruth Bader Ginsburg több évtizede a női egyenjogúság aktív és ismert szószólója, számos alkalommal fellépett a nemi alapú diszkrimináció ellen.A fesztiválon a közelmúlt több elismert hazai alkotása is szerepel, többek között az Oscar-aspiráns Akik maradtak és a Kertész Mihály életét bemutató Curtiz. Emellett a Zsifi-n lesz a díszbemutatója Illés László A Pásztor című második világháborús drámájának, amely októberben a Los Angeles Film Awards-on a legjobb független filmnek járó díjat kapta. A budapesti helyszínek mellett az érdeklődők Győrben is megtekinthetik fesztivál több filmjét.

A 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál szervezője a JCC Budapest - Bálint Ház. A filmfesztivál a Judafest - A zsidó kultúra ünnepe rendezvénysorozat része. A rendezvény fő támogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány, a The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezete.

A fesztivál programjairól további információ a www.zsifi.org oldalon található meg. (MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Kezdetét vette az emlékezet éve
2024. Április 03. / 23:16

Kezdetét vette az emlékezet éve

Mazsihisz hírek
Dr. Kunos Péter, a közösség első számú szolgálója