Kellemes nyáresti klezmer a Sabbathsonggal és hírneves művészvendégeivel

2022. Július 10. / 11:35


Kellemes nyáresti klezmer a Sabbathsonggal és hírneves művészvendégeivel

A 11 zenészből álló Sabbathsong Klezmer Band újra szabadtéri koncertet ad a budapesti Vajdahunyad váránál. Az együttessel színpadra lép Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar vezetője, Lisztes Jenő világhírű cimbalomművész, Kasai Jnofinn amerikai zongorista és énekes, valamint a Kinneret kamarakórus. A rendezvény július 14-én, azaz jövő héten csütörtökön este 8 órakor kezdődik. Figyelem: több mint klezmer!

A Sabbathsong Klezmer Band sok éve minden nyáron fellép a Városligetben a Vajdahunyadvári Zenei Fesztiválon, s habár a fesztivál idén sajnos elmarad, a  Sabbathsong és sztárvendégeinek koncertjét megtartják. A rendezvényt koncertként hirdetik, de bizonyosan össznépi tánc kerekedik ki belőle, ismerve a Sabbathsong Klezmer Band magával ragadó repertoárját és művészvendégeinek zenei varázsát. 

289902713_441780294621138_4004342333505775427_n.jpgKasai Jnofinn (Fotók: Sabbathsong Klezmer Band/Facebook)

Idén újra színpadra áll az együttessel Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar vezetője, Lisztes Jenő világhírű cimbalomművész, a Kinneret kamarakórus, de lesz egy új fellépő is az amerikai Kasai Jnofinn zongorista és énekes személyében. 

Ki ne hagyják ezt az estet, mert nem akármiyen zenei élményben lesz részük! Az időpont tehát: július 14-e, csütörtök, este 8 óra. A belépő 3900 forint.

A Sabbathsong Klezmer Band visszatérő vendége a Zsidó Kulturális Fesztiválnak, amelyen idén a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában lépnek színpadra szeptember 12-én, hétfőn este 7 órától. Ezen a koncerten megemlékeznek a 110 éve született Fényes Szabolcsról, aki a vészkorszak alatt sok zsidó származású művészt bújtatott, és Jávor Pálról, az első magyar férfi filmsztárról, aki idén volna 120 éves. További részletekért kattintsanak ide.

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek