Izraeli filmek, koncertek és finom falatok a Duna-parton

2020. Augusztus 31. / 20:46


Izraeli filmek, koncertek és finom falatok a Duna-parton

Az Izraeli Nagykövetség és a Népszigeten található Kabin közös szervezésében négy héten keresztül, egy-egy izraeli filmet láthatnak majd az érdeklődök, csütörtökönként este fél 9 órától.  A koncertek előtt este 7 órától minden alkalommal élőkoncertekel hangolódhatunk a filmekre. A filmek mellé a Kabin konyhán humus és sabich várja a nézőket.

shalom-szeptember.jpg

Szeptember 3. szeptember 24. között az Izraeli követség második alkalommal viszi ki az izraeli kultúrát a Duna-partra. Az Izraeli Nagykövetség és a Kabin közös szervezésében, négy héten keresztül, csütörtök esténként kerül majd vetítésre egy-egy könnyed, izraeli filmes alkotás, eredeti nyelven, magyar felirattal. A koncertek előtt élőkoncertekkel lehet hangolódni. Arról pedig, hogy ne csak a szellem lakjon jól, a Kabin chefje gondoskodik majd.

Az első alkalommal megtekinthető Hegymenet című humoros dráma a jeruzsálemi Geva család történetét mutatja be. A történet elején Ora egy autóbaleset miatt kómába került, férje Micha, aki plasztikai sebész a baleset miatt elveszíti a jogosítványát. A család az édesanya felépüléséért küzd, de a történet közben újabb fordulatokat vesz. A legidősebb fiú egy mizrahi nyomozót készül feleségül venni, míg az antiszociális testvére egy arab kerekesszékes edzőt kezd el zaklatni. Eközben Micha elhatározza, hogy visszaszerzi jogosítványát és magánórákat kezd venni egy gyönyörű jógaoktatótól. A film humorosan mutatja be egy izraeli család nem mindennapi életét.

 A teljes program:

2020. szeptember 3.
Koncert és filmvetítés

19:00 – Farkas Izsák koncert
20:30 – Hegymenet / Hill Start (2014)

2020. szeptember 10.
Koncert és filmvetítés

19:00 – Farkas Izsák koncert
20:30 – Vicces világ / The world is funny (2012)

2020. szeptember 17.
Koncert és filmvetítés

19:00 – Hamsa koncert
20:30 – Szerelmem Aviva / Aviva my love (2006)

2020. szeptember 24.
Koncert és filmvetítés

19:00 – Hamsa koncert
20:30 – Öt órára Párizstól / Five hours from Paris (2008)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek