Így történt. A holokauszt korai emlékezete szemtanú művészek alkotásain

2024. Május 31. / 15:51


Így történt. A holokauszt korai emlékezete szemtanú művészek alkotásain

Ezúton tisztelettel meghívjuk az Így történt. A holokauszt korai emlékezete szemtanú művészek alkotásain című kiállításhoz készült katalógus bemutatójára a Magyar Nemzeti Galériába. A bemutató és a beszélgetés időpontja: 2024. június 4. kedd, délután 5 órára. Pontos cím: Budapest I. kerület, Szent György tér 2.

A bemutatón Csősz László történész a katalógus szerzői közül Csapody Tamással, Farkas Zsófiával és Kisantal Tamással beszélget.

mng-katalógus-bemutató.jpg

A beszélgetés előtt délután 4 órakor a kiállítás kurátori vezetéssel megtekinthető.

A bemutatón való részvétel regisztrációhoz kötött, részvételi szándékukat kérjük, az rsvp.mng@szepmuveszeti.hz e-mail címen jelezze.

Külön magyar és külön angol nyelvű kötetben megjelent az Így történt. A holokauszt korai emlékezete szemtanú művészek alkotásain című kiállítás katalógusa. A 80 évvel ezelőtt lezajlott magyarországi holokauszt emlékezetét bemutató tárlat olyan egyedi és sokszorosított grafikákat, albumokat mutat be, melyek a koncentrációs táborok, a gettó vagy a munkaszolgálat mindennapjait örökítik meg.

A katalógust szerkesztette: Farkas Zsófia, a tárlat kurátora (Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár). Szerzők: Bohus Kata, Csapody Tamás, Farkas Zsófia, Kisantal Tamás.
Tervezte: Réka Imre.
Művészeti vezető: Albert Ádám.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Élet + forma
A magyar fociról zsidó szemszögből
2024. Június 24. / 17:35

A magyar fociról zsidó szemszögből