Hibrid módon kerül megrendezésre az idei Jeruzsálemi Írófesztivál

2021. Április 26. / 15:52


Hibrid módon kerül megrendezésre az idei Jeruzsálemi Írófesztivál

Idén immár kilencedik alkalomra kerül megrendezésre a Jeruzsálemi Írófesztivál május 3. és 6. között hibrid (online és offline) formában. Az eseményt élőben közvetítik digitálisan a Mishkenot Sha’ananim-ból. Az esemény angol nyelven kerül megrendezésre. További információ és regisztráció / IDE KATTINTVA érhető el.

A nemzetközi írók, akik részt vesznek az eseményen – írja az israelinhungary.blogspot – a következők lesznek:

 • Salman Rushdie, indiai születésű író, A „Sátáni versek” című regény szerzője, mely a muszlim világot erősen megosztotta.
 • Jonathan Safran Foer, amerikai származású író, a „Minden vilángol” szerzője, mely elnyerte a Zsidó Könyv díjat.
 • Vanessa Springora, francia író, aki a Beleegyezés című memoárjában meséli el az akkor 14 éves író és Gabriel Matzneff-fal való intim kapcsolatát, mely heves vitát váltott ki Franciaországban az intellektuálisan körökben elismert személyek hozzáállásáról a pedofíliával kapcsolatban.
 • Harlan Coben, a „Ne mondd el senkinek” és további thrillerek szerzője.
 • Avni Doshi, aki indiai bevándorlók gyermekeként született Amerikában, és jelenleg Dubaiban él. Nemrég adta ki új regényét „Égett cukor” címmel.
 • Emmanuel Moses, díjnyertes francia költő aki, David Grossman, S.Y. Agnon és Yehuda Amichai izraeli írók műveit fordította le franciára.
 • Domenico Starnone, olasz író és forgatókönyv író.
 • Valamint, a norvég regényíró Linn Ulmann.

További izraeli írók: David Grossman, Meir Shalev, Etgar Keret, Eskhol Nevo, Dror Mishani és Agi Mishhol.

A nyitó esemény egy beszélgetés lesz „Catch 21” címmel, az írás egyedülálló kihívásairól a világjárvány idején. Salman Rushide, David Grossman, a Man Booker Nemzetközi Díj nyertese és a világ egyik legelismertebb írója, valamint Liad Mudrik professzor közreműködésével.

A programok között szerepél még egy beszélgetés Harlan Coben-nel és Dror Mishanival a jó regény megírásának a titkairól, továbbá hogy létezik-e feszűltségen alapuló fikciós mű a zsidó irodalomban. Linn Ullmann-nal Goel Pinto televíziós műsorvezető fog beszélgetni a Nyugtalan című regényéről, valamint az ebben felvetett kérdésekről a művészettel, családdal és az öregedéssel kapcsolatban. Dr. Dorit Shilo és Vanessa Springora irodalmi botrányokat vitatnak meg, valamint, hogy az irodalom hogyan segíthet a traumák feldolgozásában.

Az eseményeken számos zenész is közreműködik. Sor kerül majd Safran Foer Asaf Avidannal folytatott beszélgetésére, amely során Foer Avidanról szóló rövid történetét tárgyalják majd meg. Shuli Rand zenész és színész, egy zenés-irodalmi eseményt ad, Ehud Banai pedig egy podcastban zenél majd Maya Kosoverrel.

Az esemény angol nyelven kerül megrendezésre. 

További információ és regisztráció a következő weboldalon keresztül érhető el.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Zsidó emlékhelyek Nagykanizsán
2024. Április 17. / 18:27

Zsidó emlékhelyek Nagykanizsán