A traumaábrázolásokról irodalmi és történelmi szempontból

2021. Augusztus 12. / 10:43


A traumaábrázolásokról irodalmi és történelmi szempontból

Szemtanúk címmel rendezett színvonalas kiállítást a budapesti 2B Galéria a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár gyűjteményében található műalkotásokból. A témáról – a tárlat zárása alkalmából – kerekasztal-beszélgetést rendeznek a galériában jövő kedden.


Amint arról korábban beszámoltunk: a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár gyűjteményében több olyan mű vagy album található, amelyek a koncentrációs táborok, a gettó vagy a munkaszolgálat mindennapjait örökítik meg. Ezekből a művekből rendeztek kiállítást Farkas Zsófia válogatásában és rendezésében a budapesti Ráday utcában található 2B Galériában Szemtanúk címmel. 

Az augusztus 17-ig megtekinthető kiállítás finisszázsán a téma irodalmi és történelmi aspektusait járjuk körül azon a kerekasztal-beszélgetésen, amely augusztus 17-én, kedden 17 órától lesz a 2B Galériában. 

Résztvevők: Marczisovszky Anna irodalomtörténész, Toronyi Zsuzsanna, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatója, valamint Farkas Zsófia kurátor. A beszélgetést Vári György (Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár) vezeti. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek