A nagy Woody Allen menet – kultfilmekkel folytatódik a Müpa vetítéssorozata

2024. Március 08. / 15:24


A nagy Woody Allen menet – kultfilmekkel folytatódik a Müpa vetítéssorozata

A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel duplázott vetítésekkel folytatódnak A nagy Woody Allen menet estjei, tavasszal pedig kivételes filmes koncertekkel várja a film- és zenerajongókat a Müpa.

A Müpa Filmklub tavaly indított sorozata Woody Allen filmes munkásságából ad impozáns válogatást, amelyen keresztül nemcsak a korszak meghatározó művészét ismerhetjük meg, de arra is láthatunk példákat, miként változott a világ az elmúlt hetven évben.

„A Müpa filmklubjának új sorozata, A nagy Woody Allen menet impozáns válogatás a színész-író-rendező munkásságából. Tizennyolc film. Nem semmi. Bár, ha azt vesszük, hogy ez Woody Allen filmes termésének még az egyharmada sincs… Elképesztő. Mikor aludt? (Biztosan lenne poénja az inszomnia és a narkolepszia összefüggéseiről.) 1950-ben televíziós íróként lépett be a mozgókép világába. Így aztán végig menetelve a filmjein nem csupán őt ismerjük meg, hanem az alkotásain, alakításain keresztül azt is, hét évtized alatt hogyan változott meg a világ. Woody Allen ugyanis furcsa komédiás. Vicceiben, szólásaiban és beszólásaiban megjelenik egy erős kulturális-művészeti hagyomány. De hogy mégse illetődjünk meg annyira, szorult helyzetünkből gyorsan kisegít bennünket egy poénnal. Hogy nevessünk. Hogy értsük. A többi meg vágy, szerelem, szeretet… Élet és halál. (De erre is van egy vicce.)” (Felhasznált források: Papageno, MÜPA)

RÉSZLETES PROGRAM IDE KATTINTVA

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek