Megújul a zsidó zarándokház Sátoraljaújhelyen

2019. Szeptember 16. / 13:18


Megújul a zsidó zarándokház Sátoraljaújhelyen

Szerző: Kácsor Zsolt

A Chevra Kadisha Of Yetev Lev Satmar Egyesület beruházásában újítják föl Sátoraljaújhelyen az egykor pénzügyi palota épületét. A „Magyar Zsidó Örökség Útja Kelet-Magyarországon” című programot egy, a Mazsihisz által vezetett konzorcium valósítja meg.


A „Magyar Zsidó Örökség Útja Kelet-Magyarországon” elnevezésű, 1,4 milliárd forintos program része Sátoraljaújhelyen a zsidó zarándokház, amelynek hamarosan megkezdődhetnek a felújításai, hiszen a beruházó  – a Chevra Kadisha Of Yetev Lev Satmar Egyesület – aláírta a vállalkozói szerződést a kivitelezői pályázaton nyertes céggel. A pályázat adatai megtekinthetők a Közbeszerzási Hatóság honlapján ide kattintva .

 A Kossuth utcai, 76 férőhelyes szállást a Zempléni Építő és Gépészeti Kft. (ZÉG) fogja felújítani 22 millió forintból. A 2003-ban alakult ZÉG Kft. olyan referenciamunkákkal rendelkezik, mint a sátoraljaújhelyi városháza, az V. István Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola és Gimnázium, vagy a Magyar Nyelv Múzeuma épületének kialakítása, felújítása.

tn4-asatoraljaujhelyiepuletazegykoripenzugyipalota.jpgA zarándokház Sátoraljaújhelyen (Forrás: google)

Mint korábban beszámoltunk róla, a „Magyar Zsidó Örökség Útja Kelet-Magyarországon” című programot egy, a Mazsihisz által vezetett konzorcium valósítja meg a magyar zsidó kulturális és történelmi örökség fenntartására és bemutatására valósul meg Miskolcon, Makón, Nagykállón, Nyírtasson és Sátoraljaújhelyen. A fejlesztések hozzájárulnak a térség társadalmi, gazdasági fejlődéséhez, további munkahelyeket biztosítanak, s hatékonyan növelhetik a helyi idegenforgalmat hosszú távon is.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek