Mazsihisz: A holokauszt tragédiájával összemérhetetlen bármely járványügyi intézkedés

2021. Április 29. / 19:40


Mazsihisz: A holokauszt tragédiájával összemérhetetlen bármely járványügyi intézkedés

A magyar zsidóság legnagyobb szervezete, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) megdöbbenéssel értesült arról, hogy egy magyar politikus közel 600 ezer magyar zsidó honfitársunk meggyilkolásának, és másik több százezer megkülönböztetésének szimbólumát, a sárga csillagot párhuzamba állítja a koronavírusjárvány oltási igazolványával.

A holokauszttal kapcsolatos minden szimbólum, tárgy, hely, esemény aktuális napi politikai célra való felhasználása sérti meggyilkolt embertársaink emlékét.

Jelen pandémiás helyzetben, amikor egyedüli megoldást a széleskörű oltakozás jelenti, különösen fontos, hogy a közszereplők felelősen szólaljanak meg. Mi több: jó példával járjanak elől.

A Mazsihisz csatlakozott a nemzeti oltási programhoz, a holokauszt túlélőket ellátó Szeretkórházunkban immár több ezer regisztrált magyar honfitársunkat oltottuk be a magyar kormánnyal együttműködésben. Továbbra is mindenkit arra buzdítunk, hogy éljen az oltakozás lehetőségével.

A holokauszt egyedi tragédiájával összemérhetetlen bármely járványügyi intézkedés. Mindenkit arra kérünk, kerüljék az ilyen méltatlan és félrevezető összehasonlításokat.

Közszereplők esetében pedig elvárjuk, hogy vonják le a megfelelő következtetéseket, ha nyilvánosan ilyen ízléstelen kijelentéseket tesznek.

Mazsihisz

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Gyász: Meghalt Kántor Péter költő
2021. Július 21. / 23:33

Gyász: Meghalt Kántor Péter költő

Élet + forma
Izrael: Egy város büszke a Pride-ra
2021. Június 27. / 15:07

Izrael: Egy város büszke a Pride-ra

Kommentek