Különleges alkalom: a Muszlim Világszövetség főtitkára Auschwitz-ba látogat

2019. Szeptember 19. / 10:21


Különleges alkalom: a Muszlim Világszövetség főtitkára Auschwitz-ba látogat

Mohamed bin Abdul Karim Al-Issa, a Mekkában alapított Muszlim Világszövetség főtitkára a haláltábor fölszabadításának 75. évfordulója alkalmából Auschwitz-ba látogat a Franciaországi Főrabbinátus és a Franciaországi Keresztény Egyházak Tanácsa vezetőinek társaságában 2020-ban.


Különleges látogatásról adott hírt az AFP hírügynökség: mint írják, jövőre Auschwitz-ba látogatnak a Muszlim Világszövetség, Franciaországi Főrabbinátus és a Franciaországi Keresztény Egyházak Tanácsa vezetői a haláltábor felszabdításának 2020-ban esedékes 75. évfordulója alkalmából.

moh2.jpgMohamed bin Abdul Karim Al-Issa találkozója I. Ferenc pápával

A látogatás tényét a most Hollandiában zajló Nemzetközi Békekonferencián erősítették meg, amelyen részt vesznek a különböző egyházak legmagasabb rangú képviselői szerte a világból. A rendezvényen Ghaleb Bencheikh, a Franciaországi Iszlám Alapítvány elnöke azt mondta: ez lesz az első alkalom, hogy Mohamed bin Abdul Karim Al-Issa személyében a Muszlim Világszövetség egyik magas rangú vezetője Auschwitz-ba látogat.

A konferencián a három monoteista világvallás képviselői elfogadták az egyetértés és barátság memorandumát a szélsőségek és a terrorizmus elleni harc jegyében. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek