Közlemény a holokauszttúlélők életbenléti igazolásáról

2024. Január 11. / 11:45

Közlemény a holokauszttúlélők életbenléti igazolásáról

A „NÜB” Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete felhívja a figyelmet arra, hogy a holokauszttúlélők életbenléti igazolását a hatályos rendelkezések szerint továbbra is az egyesület állítja ki. A „NÜB”-iroda fogadónapja: minden hétfőn délelőtt 9-12 óra között Budapesten, a VI. kerületi Bajza utca 26. szám alatt. Az életbenléti igazolások végső visszaküldési határideje: 2024. március 15-e.

„NÜB” Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete felhívja a figyelmet arra, hogy a hazai és a külföldi állami szervek, szervezetek előtt az egyesület képviseli a nácizmus és magyarországi kiszolgálói által üldözötteket, a magyar jogszabályok alapján vallási, faji, nemzetiségi és politikai okokból üldözötteket.

Ennek megfelelően a „NÜB” Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete képviseli Magyarországon azt a mintegy 3 ezer holokauszttúlélőt, aki magyar, német vagy izraeli kárpótlást, támogatást, nyugdíjat kap életbenléti igazolások alapján.

A holokauszttúlélők életbenléti igazolásának kiállítását a „NÜB” Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete teljesiti, amely arra kéri az érintetteket, hogy az életbenléti igazolások kiadása ügyében a VI. kerületi Bajza utca 26. szám alatti NÜB-irodát keressék fel.

A fogadóórán túl telefonon tartanak ügyeletet kedd-péntek között napközben a következő telefonszámokon : (+36 1) 343-38-98 vagy (+36 70) 6780766.

„NÜB” Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete
Budapest, Bajza u. 26.

* * *

Dr. Schiffer János, a NÜB Egyesület elnöke elmondta: az életbenléti igazolások ügyében a Claims Conference illetékes munkatársa az egyesület megkeresésére kifejezte az együttműködést az igazolások ügyében.

Az igazolások visszaküldése legcélszerűbb közvetlenül digitálisan (Panem); ezen kívül az ügyfelek regisztrációs száma vagy a pontos név, születési és lakcím adatok alapján tudja a túlélő (vagy családtagja vagy a NÜB) megkérni e-mailben a papír alapú életbenléti igazolást, amely  postafordultával e-mailben megérkezik. A NÜB az így beérkezett igazolást hitelesíti, majd beszkennelve visszaküldi a Claimsnek, de postán is fel lehet adni. A háború miatt az igazolást ne Izraebe küldjék, hanem a Claims Conference frankfurti címére:

Claims Conference
Postfach 90 05 43
Frankfurt am Main 60445
Deutschland

Az életbenléti igazolások végső visszaküldési határideje: 2024. március 15.

Címlapkép: Claims Conference

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek