A koronavírus-járványról rendezett kiállítást Haifa művészeti múzeuma

2020. December 14. / 19:25


A koronavírus-járványról rendezett kiállítást Haifa művészeti múzeuma

A koronavírus-járványról rendezett kiállítást Haifa művészeti múzeuma „A válság terei” címmel.

covid-19-kiallitás-haifa.jpg

A világon első alkalommal áldozta teljes kiállítóterét egy múzeum a pandémia ihlette alkotásoknak a szeptemberben elején megnyitott, azonban a második országos zárlat miatt szinte azonnal bezárt, és a hétvégén ismét megnyitott tárlaton – jelentette a Globes című újság Izraelben.

„A koronajárvány annyira megzavarta az életünket, hogy nem egészen biztos, hogy megérdemli ezt a megtiszteltetést” – nyilatkozta Yotam Yakir, a Haifa Múzeumok igazgatója a pandémiának szentelt tárlatról még szeptemberben.

A múzeum munkatársainak 90 százalékát fizetés nélküli szabadságra küldték márciusban, az első országos zárlat idején, amelyben a helyi rendelkezések szerint az állami költségvetés folyósította számukra eredeti fizetésük alapján a munkanélküli segélyt.

covid-19-haifa-2.jpg

Később keresték a visszatérés módját a múzeumi munka rutinjához, és úgy vélték ezt leginkább a pandémia művészeti megközelítésével, a járvány miatt és idején született lenyűgöző alkotások bemutatásával tudják megtenni.

A tárlat kilenc különálló részében 50 művész alkotásai láthatóak. A Válság terei cím a lényeget tükrözi: a lét törékenységét, a bizonytalanságot, a csalókává és idegenné vált ismerős tereket.

covid-19-haifa-4.jpg

Saját részt kaptak a koronajárvány ihlette viccek, videók és mémek, amelyben azt is vizsgálták, hogy a vírus felszámolására tett kísérlet során nem kapták-e el az emberek (és adták tovább) egy másik vírust – a képernyőktől függést, amely velük maradhat a járvány elmúlása után is. (MTI)

A képek forrása ide kattintva

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Van esély egy új zsidó rádió létrehozására Budapesten
Élet + forma
Online bridzsverseny hanuka alkalmából
2020. December 06. / 17:12

Online bridzsverseny hanuka alkalmából

Kommentek