Jelentősen csökkent az auschwitzi emlékmúzeum látogatottsága a koronavírus-járvány után

2022. Július 25. / 14:13


Jelentősen csökkent az auschwitzi emlékmúzeum látogatottsága a koronavírus-járvány után

Jelentősen, mintegy harmadára csökkent az Auschwitz náci német haláltábor helyén létesített emlékmúzeum látogatottsága a koronavírus-járvány után – közöte vasárnap a lengyel média.

A júliusi látogatottság mintegy 30-35 százaléka a járvány előtti állapotoknak - közölte a PAP hírügynökséggel Bartosz Bartyzel, az auschwitzi emlékhely szóvivője.

A nyári szünet előtt több volt a látogató, mivel iskolai csoportok is érkeztek. Jelenleg elsősorban egyéni turisták tekintik meg a múzeumot, azonban ők is sokkal kevesebben vannak, mint a járvány előtt – mondta el Bartyzel.

Beszámolt arról is, hogy nőtt a lengyel látogatók aránya, de kevesebb a külföldi vendég. "Úgy látjuk, hogy erre elsősorban a Lengyelország szomszédságában zajló háborútól való félelem van hatással" – tette hozzá, utalva az ukrajnai helyzetre.

Az auschwitzi múzeum adatai szerint 2021-ben az emlékhelyre több mint 563 ezren látogattak, ami valamivel magasabb volt a járvány első, 2020-as évében regisztrált számnál (502 ezer látogató). A járvány kitörése előtt, 2019-ben, 2,32 millióan tekintették meg a volt haláltábor helyén kialakított emlékmúzeumot. A külföldiek a járvány előtt a látogatók 80 százalékát tették ki. (MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek