Holnap indul a Mazsike harmadik Sétafesztiválja Budapesten

2020. Október 15. / 15:54


Holnap indul a Mazsike harmadik Sétafesztiválja Budapesten

Idén a különböző vallások és a közöttük lévő párbeszéd áll a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) által szervezett III. Sétafesztivál centrumában. A nyitónapon – azaz holnap – Heller Ágnes emlékére fát ültetnek a Gutenberg téren.


A Mazsike immár harmadik alkalommal rendezi meg a Sétafesztivált, amelynek keretében az érdeklődők három napon át ingyen bebarangolhatják Budapestet profi sétavezetők és az adott téma szakértői segítségével. 

Idén a különböző vallások és a közöttük lévő párbeszéd áll a Sétafesztivál centrumában, de  világi témájú séták is találhatók a repertoárban: nem csak a Várnegyed, a Felhévíz és a Palota negyed vallási közösségeit ismerhetik meg, de a túrázók ellátogatnak a Magyar Rádióhoz is, fölkutatják az elhagyatott és felújított neon reklámokat és megismerkednek szentekkel és bolondokkal is.

A Sétafesztivál nyitónapján Heller Ágnes emlékére fát ültetnek a Gutenberg téren, majd a Szent Efrém Férfikar koncertjét hallgatják meg. 

Október 17-én délután háromtól a résztvevők  a VIII. kerület 1943-1944-es eseményeivel, a csillagos házak, a védlevél-hamisítások, a 44' októberi Teleki téri pogromok és a Kis Varsó néven elhíresült, egyetlen magyarországi fegyveres zsidó ellenállás történetével ismerkedhetnek meg. Sétavezető: Fris Kata. (Ehhez kapcsolódik címlapképünk.)

A járványhelyzetre való tekintettel csökkentett létszámmal indulnak a séták, és mindenkit megkérnek a maszkviselésre. A részvétel regisztrációköteles! További információk ide kattintva érhetők el.

(Címlapkép: romeltakarítás 1945-ben Budapesten. A Dobozi utca a Magdolna utcától a Baross utca felé nézve, Fortepan, adományozó: Military Museum of Southern New England)

(Fölhívjuk hittestvéreink figyelmét arra, hogy az említett rendezvény szombatra esik, az ünnep bejövetele pénteken 17 óra 35 perckor, a kimenetele szombaton este 18 óra 38 perckor lesz. )

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek