Határon túl: Ismeretlen tettesek megrongálták a marosvásárhelyi holokauszt emlékművet

2020. Szeptember 14. / 21:12


Határon túl: Ismeretlen tettesek megrongálták a marosvásárhelyi holokauszt emlékművet

Ismeretlen tettesek megrongálták a marosvásárhelyi holokauszt emlékművet a hétvégén. Gyalázatos tettüket elítélem – hívta fel a figyelmet facebook oldalán Soós Zoltán az erdélyi város polgármesterjelöltje magyar és román nyelvű posztjában. 

A marosvásárhelyi Holokauszt-emlékmű a városból 1944-ben elhurcolt több mint 7500 zsidónak állít emléket. A szobrot 2003-ban állították.A marosvásárhelyi Holokauszt-emlékmű a városból 1944-ben elhurcolt több mint 7500 zsidónak állít emléket. A szobrot 2003-ban állították.

„Közös a múltunk, közös a jövőnk. A totális diktatúrák által meghurcolt, megkínzott és legyilkolt ártatlan áldozatok iránti tiszteletadás mindannyiunk közös felelőssége, és mindnyájunk erkölcsi kötelessége.

Felszólítom a rendőrséget, hogy mindent tegyen meg azért, hogy a tetteseket mielőbb megtalálják és felelősségre vonják. A jövőre nézve térfigyelő kamerákat fogunk felszerelni azokon a közterületeken is, ahol városunk emlékművei állnak" – fogalmazott posztjában a polgármesterjelölt.

Az RMDSZ jelöltje az ígéri, hogy jövőre térfigyelő kamerákat szerelnek azokon a közterületeken is, ahol Marosvásárhely emlékművei állnak.

A húsz éve a Maros Megyei Múzeum munkatársaként, 2006-tól pedig az intézmény vezetőjeként tevékenykedő régész, politikus Soós Zoltánnak ezúton kívánunk eredményes munkát és sok sikert a közelgő helyhatósági választásokhoz.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek