Elfogta a rendőrség a Frankel zsinagógára horogkeresztet festő férfit

2022. Augusztus 16. / 17:46


Elfogta a rendőrség a Frankel zsinagógára horogkeresztet festő férfit

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei gyanúsítottként hallgatták ki azt a 48 éves férfit, aki a Frankel Leó úti zsinagóga falára horogkeresztet festett. Az elkövető szabadlábon védekezik – írja a Police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányság önkényuralmi jelkép használata vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, mert Budapest II. kerületében lévő Frankel Leó úti zsinagóga biztonsági őrei bejelentést tettek arról, hogy valaki az épület falára horogkeresztet festett, illetve az épület liftjében is találtak festékkel fújt jelzéseket.

A BRFK önkényuralmi jelkép használata vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen és megkezdte az elkövető azonosítását, felkutatását. A folyamatban lévő eljárásban a nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 48 éves budapesti férfit, akit a II. kerületi rendőrök 2022. augusztus 16-án elfogtak és előállítottak.

Előállítását követően a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki kihallgatásán a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte. A gyanúsított férfi szabadlábon védekezik.  

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Széder este a Bethlen téren
2024. Április 26. / 11:39

Széder este a Bethlen téren

Megemlékezések
Jom háSoá: Ma van a holokauszt izraeli emléknapja