Ahmadinezsád-ügy: A Wallenberg egyesület lemondásra szólítja fel az NKE rektorát

2024. Május 08. / 10:03


Ahmadinezsád-ügy: A Wallenberg egyesület lemondásra szólítja fel az NKE rektorát

– A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége megdöbbenéssel olvasta,hogy a közszolgálati egyetem rektorának meghívására a holokauszttagadó, antiszemita, korábbi iráni elnök zárt körben előadást tartott az egyetemen – olvasható az egyesület elnökségének az Országos Sajtószolgálathoz (OS) eljuttatott közleményében.

A budapesti izraeli nagykövetség, a Mazsihisz és más hazai zsidó egyházak tiltakoznak ellene, hogy Budapesten tartózkodik, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen előadásokat tart Mahmud Ahmadinezsád volt iráni elnök. Az alábbiakban a Raoul Wallenberg Egyesület elnökségének nyilatkozatát tesszük közzé.

Képernyőkép 2024-05-08 100137.jpgAhmadizsenád (középen) az NKE épülete előtt, mellette balra Deli Gergely rektor. Forrás: Instagram

„A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége megdöbbenéssel olvasta, hogy a közszolgálati egyetem rektorának meghívására a holokauszttagadó, antiszemita, korábbi iráni elnök zárt körben előadást tartott az egyetemen.

Elfogadhatatlan és kegyeletsértő, hogy a holokauszt emlékévben, két nappal az Élet Menete felvonulása után ez megtörténhet egy olyan országban, ahol deklaráltan zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben! Reméljük, a Rektor úr benyújtjalemondását!"

A Mazsihisz tiltakozó közleményét itt olvashatják.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek