A Chelsea futballklub tulajdonosa 5 millió dollárt ad az antiszemitizmus elleni harcra

2019. Június 14. / 11:45


A Chelsea futballklub tulajdonosa 5 millió dollárt ad az antiszemitizmus elleni harcra

Az ismert orosz milliárdos, Roman Abramovics 5 millió dollárt adományoz a Jewish Agency for Israelnek (JAFI), hogy segítse a világszerte növekvő tendenciát mutató antiszemitizmus elleni harcot.


Az antiszemita incidensek száma növekszik az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Európa többi részén, valamint az Egyesült Államokban is, így az Abramovics által fölajánlott adomány abban segíti majd a JAFI-t, hogy a nemzetközi szervezet újabb lépéseket tegyen az antiszemitizmus elleni harcban. 

Az Angliában élő, izraeli állampolgársággal is rendelkező orosz multimilliárdos nem kívánt nyilatkozni az adományozás kapcsán, de Isaac Herzog, a JAFI elnöke így kommentálta az ügyet: „mint korábban megjegyeztem a támadásokat látva, sajnos azt kell mondanom, hogy a zsidók megint nincsenek biztonságban Európa utcáin. Ez tény. Továbbra is sürgetem a világ vezetőit, hogy egységesen és szervezetten harcoljanak az antiszemitizmus és a gyűlöletbűncselekmények ellen”.

Abramovics – aki az angol Chelsea futballklub tulajdonosa – a Forbes becslése szerint mintegy 13 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. Eddig mintegy 500 millió dollárt adott zsidó közösségi ügyek támogatására Oroszországban és Izraelben, és összesen több mint 2 és fél milliárd dollárt adományozott jótékony célokra.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek