Terrorista rakétaindító állások az ENSZ segélyszervezetének iskolájánál

2024. Január 03. / 14:47


Terrorista rakétaindító állások az ENSZ segélyszervezetének iskolájánál

– Az izraeli hadsereg (IDF) az ENSZ palesztinokat segélyező szervezetének (UNRWA) gázavárosi iskolájánál is talált olyan rakétaindító állásokat munícióval és gyártó műhellyel együtt, amelyekből a Hamász és más palesztin radikális szervezetek támadták Izraelt – közölte egy katonai szóvivő tegnap, a Gázai övezeti háború nyolcvannyolcadik napján.

Az utóbbi egy napban a haditengerészet a légierővel és a szárazföldi csapatokkal közösen megölt számos terroristát, és megsemmisített több lőszerraktárt az övezetben – tette hozzá a szóvivő.    

Az izraeli biztonsági erők Ciszjordániában is folytatták razziáikat a terroristagyanús palesztinok felkutatására. Kalkília közelében, Kafr Azon településen tűzpárbajban megsebesült egy izraeli tiszt, a katonák viszont négy palesztin fegyverest megöltek.    

Izrael északi határánál a libanoni síita Hezbollah mozgalom rakétái megsebesítettek hétfőn öt izraeli tartalékos katonát, egyet közepesen súlyosan, négyet pedig könnyebben. A közepesen súlyos sebesültet a naharijai kórház intenzív osztályán ápolják, állapota stabil. Hétfőn az IDF megtorlásul a levegőből támadta a Hezbollah észak-libanoni rakétaindító helyét - mondta a szóvivő.    

Az IDF a Hamász elleni háborújában, annak egy újabb szakaszára készülve visszavon öt dandárt (több ezer katonát) az övezetből – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja. Palesztin szemtanúk arról számoltak be, hogy kivonuló harckocsikat láttak az övezet több részén – írta a lap.    

„Elkezdődött az átmenet egy olyan szakaszba, amely továbbra is intenzív, de jobban összpontosít egyes helyekre. A katonák egy részét pedig felkészítik arra, hogy a libanoni határnál esetleg intenzívebbé válik a harc. A háború következő szakasza legalább hat hónapig tart majd, és ez a hat hónap az északi fronton kritikus lesz, noha változatlan cél a Hamász felszámolása a Gázai övezetben" – közölte a lappal egy meg nem nevezett izraeli illetékes.

(MTI)

Címlapkép: Izraeli katonák Gázavárosban. Fotó: IDF

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Élet + forma
Bár micvó a Nagy Fuvarosban…
2024. Február 19. / 13:06

Bár micvó a Nagy Fuvarosban…