Izraeli légicsapás egy ciszjordániai mecsetre, ahol terroristák rejtőztek

2023. Október 22. / 10:13


Izraeli légicsapás egy ciszjordániai mecsetre, ahol terroristák rejtőztek

– Palesztin fegyvereseket ölt meg az izraeli hadsereg Ciszjordániában, Dzsenínben vadászgéppel bombázták az Iszlám Dzsihád terroristacsoportját – jelentette az izraeli katonai szóvivő vasárnap. A kétezres évek elején kirobbant második intifáda óta először bombázták vadászgéppel a Ciszjordániában lévő Dzsenín el-Anszárí nevű mecsetjét, amely alatt az Iszlám Dzsihád fegyveresei elbarikádozták magukat.

Öt palesztin vesztette életét az éjszakai órák óta az izraeli hadsereggel kitört összecsapásokban Ciszjordániában, közülük ketten Dzsenínben. A gázai konfliktus kezdete óta a Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériumának összesítése szerint kilencven palesztint öltek meg Ciszjordániában különböző összecsapásokban.    

A kétezres évek elején kirobbant második intifáda óta először bombázták vadászgéppel a Ciszjordániában lévő Dzsenín el-Anszárí nevű mecsetjét, amely alatt az Iszlám Dzsihád fegyveresei elbarikádozták magukat.    

Biztonsági tisztviselők bejelentették, hogy ez a csoport gránátokkal és sok fegyverrel olyan terrorakcióra készült vasárnap egy ciszjordániában létrehozott izraeli telep ellen, melynek példája a két héttel ezelőtti, a Gázai övezet környékén végrehajtott terrortámadás volt.    

A katonai szóvivő szerint azért volt szükség a légicsapásra, mert öt terrorista a mecset alatti alagútban tartózkodott, és könnyebb fegyverzettel nem tudták volna felszámolni a dzsihádista osztagot. A földfelszín alatt rejtőzködő terroristák közül legalább ketten meghaltak, a többieket pedig elfogták vagy megsebesítették. A szokatlan hadművelet után szárazföldi erőket nem küldtek a helyszínre.    

A ramallahi egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy a Dzsenín melletti Kabataja városában az izraeli fegyveres erők agyonlőttek egy palesztint, és a palesztin terroszervezetek tagjai elleni éjszakai razziák során kitört tűzharcban Nabluszban és Tubaszban is meghalt egy-egy palesztin fegyveres.

(MTI)

Címlapkép: izraeli katonák. Fotó: Jalaa Marey/AFP via Ynetnews.com

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Ma folytatódik a Hunyadi téri szabadegyetem
Megemlékezések
Holokauszt 80. Emlékév – Obeliszket avattak Nagykátán