Izrael tegnap likvidálta az október 7-i terrortámadás egyik fő felelősét

2023. Október 31. / 09:23


Izrael tegnap likvidálta az október 7-i terrortámadás egyik fő felelősét

Az izraeli hadsereg (Israeli Defense Forces – IDF) ma bejelentette, hogy a Sin Bét belbiztonsági szolgálat hírszerzési információi alapján tegnap végeztek a Hamász északi hadosztályának egyik zászlóalj parancsnokával, Nazim Abu Ajinával. Az IDF szerint ő koordinálta a határmenti kibucok ellen október 7-én elkövetett  terrorakciókat. 

Nazim Abu Ajina nevű terroristát tegnap dróntámadással ölték meg, a likvidálásáról az IDF ma videót is közzétett az X internetes közösségi platformon (korábbi nevén: Twitter). 

Képernyőkép 2023-10-31 092036.jpgEgy képkocka a videófelvételből

Mint a Hvg.hu portál írja: nem ez az első alkalom, hogy az izraeli hadsereg  magas rangú Hamász-parancsnokok likvidálásáról számol be. Október 17-én azt jelentették be, hogy a Hamász katonai szárnyának parancsnoka, Ajman Nofal Abu Ahmed halt meg az egyik csapásban a Gázai övezet középső részén. Október 25-én pedig a fegyvergyártásért és több halálos terrorakcióért is felelősnek tartott Tajsir Mubasert, a terrorszervezet Hán Júnisz északi részéért felelő zászlóaljának parancsokát likvidálták.


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Tanácskozott a rabbikar és a Mazsihisz vezetése
Kultúra
Vagon Naplók – emlékezés Mohácsi Jenőre