Izrael is segélyt küld Indiába

2021. Április 28. / 14:50


Izrael is segélyt küld Indiába

A zsidó állam is India segítségére siet a koronavírus járvány okozta tragédia enyhítésére. Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő elmondta: „Izrael egyik barátját, Indiát rendkívül kegyetlen módon sújtja a koronavírus járvány. Remélhetőleg lesz nemzetközi összefogás, mert abban Izrael teljes erőbedobással fog segédkezni, meg kell állítanunk ezt a tragédiát.”

Netanjahu részvétét fejezte ki Narendra Modi indiai kormányfőnek és az indiai népnek.

India relatív jól átvészelte a járvány kezdeti időszakát, most azonban drámaian megemelkedett a halálesetek száma. Kedden, a korábbi napokhoz hasonlóan 300.000 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak, eddig 17,5 millióan betegedtek meg az országban és közel 200.000 ember vesztette életét a járványban. A lakosság alig 10%-a kapott eddig oltást.

Gilad Cohen, az izraeli külügyminisztérium ázsiai- és csendes-óceáni osztályának helyettes igazgatója a Twitteren jelentette be, hogy „az izraeli külügyminisztérium az izraeli kormánytól, a magánszektortól és izraeli állampolgári adakozásból álló segélyszállítmányt szervez Izrael jóbarátja, India számára. A barátok mindig segítenek egymásnak.”

A SmartAid nevű izraeli szervezet több száz lélegeztetőgépet küldött New Delhi-i kórházaknak. A szervezet igazgatója, Alethea Gold elmondta: „Folyamatosan egyeztetünk New Delhiben lévő helyi partnereinkkel, hogy összehozzuk azt a segélyszállítmányt, amely segít csökkenteni a halálos esetek számát Indiában.”

A The Jerusalem Post írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Magyar zsidó arcképcsarnok
Magyar zsidó arcképcsarnok: Mahler Ede (1857-1945)

Kommentek