Holtan találták a szexuális zaklatással vádolt Chaim Walder ultraortodox gyerekkönyvírót

2021. December 27. / 17:13


Holtan találták a szexuális zaklatással vádolt Chaim Walder ultraortodox gyerekkönyvírót

Holtan találták hétfőn az 52 éves Chaim Walder ultraortodox írót és terapeutát, akit nők, lányok és fiúk szexuális zaklatásával vádolnak, közölte az Új Kelet online a Haaretz hírportál beszámolója alapján.

Walder holttestét Petach Tikván, egy közép-izraeli temetőben találták meg, miután egy járókelő lövésekről számolt be. Napokig tartó elzárkózás után vasárnap elhagyta házát, és családja később bejelentette eltűnését.

A Haaretz novemberi vizsgálata szerint Walder állítólag éveken át szexuálisan kizsákmányolt lányokat és nőket. Egyikük valamivel több volt tizenkét évesnél, amikor a bűncselekmény megkezdődött, míg másik kettő 15 és 20 éves volt.

Az egyik állítólagos áldozat, aki Talia álnéven nyilatkozott, azt mondta a Haaretznek, hogy Walder 13 évesen kezdett vele kapcsolatot, és körülbelül két évtizeddel ezelőtt szexuális együttlétek sorozatában bántalmazta.

Vasárnap a cfáti rabbinikus bíróság 22 tanúvallomást hallgatott meg Walder tettei kapcsán. A tanúvallomások szerint a legkorábbi beszámolók 25 évvel korábbra, a legutóbbiak pedig hat hónappal ezelőttre nyúltak vissza.

Walder állítólagos támadásai bnei braki könyvraktárában, valamint az irodájában, az autójában és szállodákban történtek.

Walder az ultraortodox közösség egyik legkiemelkedőbb gyermekvédője volt, a Bnei Brak székhelyű Gyermek- és Családközpont alapítója, és a miniszterelnök "gyermekvédő" kitüntetésének díjazottja. Öszesen 80 könyvet írt.

A Haaretz nyomozásának közzététele után a Yated Ne’eman ultraortodox lap igazgatósága, amelynél Walder heti rovatot vezetett, felkérte, hogy önként szabadságolja magát, különben felmondásra számíthat. Ezenkívül a Radio Kol Hai ultraortodox rádió is megszüntette Walder műsorát.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Kóser húst is elő lehet állítani laborban?
Kultúra
Zsidó Kulturális Fesztivál Gyöngyösön is