Az Unorthodox sztárjának búcsúja holokauszttúlélő magyar nagymamájától

2021. Október 11. / 09:36


Az Unorthodox sztárjának búcsúja holokauszttúlélő magyar nagymamájától

Shira Haas izraeli színésznő – akit a nagy sikerű Unorthodox és a Shtisel című sorozatokból ismerhettünk meg – megrendítő szavakkal búcsúzott el a napokban elhunyt, holokauszttúlélő nagymamájától, aki magyar származású volt „Micsoda ajándék nekem, hogy te voltál a nagymamám” – írta a 26 éves színésznő.


„Egy igazi túlélő volt, aki szinte minden családtagját elveszítette a holokauszt során, és aki emiatt a legszebb módon állt bosszút: a szeretettel. Négy gyermeke, tizenhárom unokája és tizenhat dédunokája született. Belőle merítettem inspirációt és szeretetet egész életemben. Micsoda ajándék nekem, hogy te voltál a nagymamám. Örökké hiányozni fogsz” – írta Shira Haas izraeli színésznő az Instagramon.

Az Unorthodox sztárja korábban is beszélt a nyilvánosság előtt a családjáról. Tavaly azt nyilatkozta: „a Magyarországról származó nagymamám és az Auschwitzot megjárt nagyapám Izraelben találkoztak. Nem szerelemből házasodtak össze, hanem azért, hogy családot alapítsanak. Azt mondták egymásnak: megpróbáltak megölni minket, de építsük újra, amit igyekeztek lerombolni. A válasz a szeretet legyen”.

Shira Haas azt írta: „a halála előtt a nagymamámnak az volt az utolsó üzenete számomra, hogy nem tudja szavakkal leírni, mennyire szeret, de én ezt biztosan érzem is. Számtalan napot és éjszakát töltöttünk együtt, amikor beteg voltam, mindig mellettem volt”. (Shira Haas gyerekkorában átesett egy rákbetegségen.) A színésznő így fogalmazott: „ő volt a gyermekkorom, az életem ikonja”.

(Címlapkép: Stefanie Keenan/Getty Images for Chanel)

(A Kveller.com cikke alapján)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek