Vandál támadásban gyaláztak meg egy los angeles-i zsinagógát

2019. December 16. / 11:56


Vandál támadásban gyaláztak meg egy los angeles-i zsinagógát

A los angeles-i Beverly Hills rendőrsége vandál gyűlöletbűncselekmény miatt indított nyomozást a helyi Nessah zsinagógát ért támadás ügyében. Ismeretlen elkövetők múlt szombatra virradó éjjel törtek be a templomba, ahol bútorokat borogattak föl és kárt tettek több Tóra-tekercsben.


Szombaton reggel a los angeles-i Nessah zsinagóga egyik alkalmazottja fedezte fel a bűncselekmény nyomait: amikor megérkezett a templomba, akkor nyitott ajtót, felborított bútorokat és meggyalázott kegytárgyakat talált. A beverly hills-i rendőrség gyűlöletbűncselekmény címén indított nyomozást a vandálok ellen, s közölték: egyelőre nincs rá bizonyíték, hogy antiszemita támadás történt. Szemtanúk a meggyalázott templom belsejét „mocskosnak” nevezték, ezért az épület alapos tisztításra szorul.

John Mirisch polgármester közleményében azt írta: „ez a gyáva támadás a szívünket érte, és nem csak a zsidó közösséget sebezte meg, hanem mindannyiunkat. Az egész város szolidáris a zsinagógával és a hitközség minden tagjával”.

A zsinagóga a helyi perzsa zsidó közösség temploma, amelyet David Shofet alapított az Iránból való, 1980-as emigrálása után.

(A Los Angeles Times cikke nyomán)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek