Vandál támadásban gyaláztak meg egy los angeles-i zsinagógát

2019. December 16. / 11:56


Vandál támadásban gyaláztak meg egy los angeles-i zsinagógát

A los angeles-i Beverly Hills rendőrsége vandál gyűlöletbűncselekmény miatt indított nyomozást a helyi Nessah zsinagógát ért támadás ügyében. Ismeretlen elkövetők múlt szombatra virradó éjjel törtek be a templomba, ahol bútorokat borogattak föl és kárt tettek több Tóra-tekercsben.


Szombaton reggel a los angeles-i Nessah zsinagóga egyik alkalmazottja fedezte fel a bűncselekmény nyomait: amikor megérkezett a templomba, akkor nyitott ajtót, felborított bútorokat és meggyalázott kegytárgyakat talált. A beverly hills-i rendőrség gyűlöletbűncselekmény címén indított nyomozást a vandálok ellen, s közölték: egyelőre nincs rá bizonyíték, hogy antiszemita támadás történt. Szemtanúk a meggyalázott templom belsejét „mocskosnak” nevezték, ezért az épület alapos tisztításra szorul.

John Mirisch polgármester közleményében azt írta: „ez a gyáva támadás a szívünket érte, és nem csak a zsidó közösséget sebezte meg, hanem mindannyiunkat. Az egész város szolidáris a zsinagógával és a hitközség minden tagjával”.

A zsinagóga a helyi perzsa zsidó közösség temploma, amelyet David Shofet alapított az Iránból való, 1980-as emigrálása után.

(A Los Angeles Times cikke nyomán)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Börtönbe kerülnek egy betiltott brit neonáci csoport tagjai
Hírek, lapszemle
Elrejtett tárgyak az auschwitzi 17-es blokkban

Kommentek