Totális támadás, avagy mivel is bízták meg a megbízott Megyerit?

2021. Május 03. / 08:51


Totális támadás, avagy mivel is bízták meg a megbízott Megyerit?

„Politikai szándékú számonkéréssel, lejáratással és burkolt fenyegetéssel van dolgunk, amelynek kiötlője vélhetőleg nem a neokohn megbízott főszerkesztője, hanem annál magasabb instancia" – írja válaszcikkében a Szombat, amelyet a Neokohn.hu támadott meg. A lap szerint – amely a Neokohnt az EMIH szócsövének nevezi – legázolásról, a másik létjogosultságának tagadásáról van szó.

Tisztességtelen támadás érte a Szombatot egy másik zsidó hírportál, a neokohn részéről. Utóbbi megbízott főszerkesztője, Megyeri András Jonathán nem vitatkozik a Szombat cikkeivel, ahogy az egy demokratikus és toleráns közegben elvárható lenne, hanem gátlástalan nyíltsággal azt üzeni a zsidó olvasóközönségnek, hogy a Szombat méltatlan az olvasók támogatására – írja Megrendelt lélekkel című cikkében a Szombat zsidó politikai és kulturális folyóirat online kiadása. 

Mint a Szombat fogalmaz, Megyeri vádpontjait tételesen cáfolni nyilván nem érdemes, mert nem a demokratikus politikai kultúrában szokásos vitaindítóról van szó, hanem legázolásról, a másik létjogosultságának tagadásáról, pontosan abban a szellemben, amelyben az EMIH és a vele szövetségre lépő MAOIH a Mazsihisz legázolására, erkölcsi megsemmisítésére törekszik.

A lap szerint a mb. főszerkesztő cikkének önmagán túlmutató üzenete az, hogy „a szemünk előtt zajlik Köves Slomó frontális támadása a Mazsihisz ellen, melyben már nyíltan kétségbe vonja utóbbi legitimitását. Az intenzíven terjeszkedő Köves nyíltan szemet vetett a neológ zsidó szervezet vezető szerepére és pénzügyi forrásaira".

A Szombat cikke teljes terjedelmében ide kattintva olvasható. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó videótéka
Ünnepi videótéka – imák, dalok, tanítások
Megemlékezések
Ma elment a Papi is: Meghalt Lénárt István

Kommentek