Sikeres légvédelmi teszt: Izrael felkészült minden fenyegetés ellen

2020. Augusztus 13. / 14:55


Sikeres légvédelmi teszt: Izrael felkészült minden fenyegetés ellen

A gyakorlat során a tenger fölött köröző vadászgépekről lőttek rakétát Izrael felé, amit az ellene kilőtt légvédelmi rakéta az elvárásoknak megfelelően fogott be és semmisített meg a levegőben. ,,Megint bebizonyítottuk, hogy Izraelnek van a legerősebb és legfejlettebb védekező és támadó képessége a világon" – mondta gratulációjában Benjámin Netanjahu miniszterelnök.


Sikeresen tesztelték az amerikai együttműködésben fejlesztett és korszerűsített Nyíl-2 légvédelmi rakéta-rendszert Izraelben – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet csütörtökön. 

A nagy pontossággal célba juttatható, hosszú, több ezer kilométeres távolságra elérő rakéták elleni védekezést szolgáló Nyíl-2 légvédelmi rakétarendszer tesztelésén a tenger felől, az ott köröző vadászgépekről lőttek rakétát Izrael felé, amit teljes mértékben az elvárásoknak megfelelően fogott be, és semmisített meg a levegőben az ellene kilőtt légvédelmi rakéta.

A kísérlet a Nyíl-2 összekapcsolhatóságát is vizsgálta a többi izraeli védelmi rendszerrel: a Nyíl-3-mal, amely a légkörön kívüli, különösen hosszú távról indított rakéták ellen szolgál, a közepes távolságról kilőtt rakéták elleni Dávid parittyájával, angol nevén Varázspálca-rendszerrel, valamint a rövid távolságról támadó rakéták elleni Patriot és Vaskupola légvédelmi rendszerekkel. A célpont egy pontos és nagy hatótávolságú rakétát szimulált, olyat, mint amilyen például az iráni Sihab-3, amely több mint 1000 kilométeres távolságról képes célba érni. Hasonlóképpen sikeres kísérletet hajtottak végre a Nyíl-3 rendszerrel tavaly Alaszkában, az Egyesült Államokban. 

,,Izrael távoli és közeli kihívásokkal néz szembe, de a védelmi minisztérium kutatási és fejlesztési osztályának irányításával dolgozó technológiai csapatunk, repülőgépiparunk és védelmi iparunk biztosítja számunkra, hogy mindig egy lépéssel ellenségeink előtt járjunk, és megvédjük Izrael Államot" – nyilatkozta a sikeres teszt után Beni Ganz védelmi miniszter. ,,Tovább folytatjuk az együttműködést Amerikával a védelmi rendszer képességeinek megerősítésében a levegőben, a tengeren, a szárazföldön és a kibertérben" – tette hozzá, utalva a Washingtonnal közösen folytatott katonai fejlesztésekre.

,,Megint bebizonyítottuk, hogy Izraelnek van a legerősebb és legfejlettebb védekező és támadó képessége a világon" – mondta gratulációjában Benjámin Netanjahu miniszterelnök, aki mély köszönetét is kifejezte az Egyesült Államoknak az együttműködésért. ,,Tudják meg ellenségeink, és akik ártani akarnak nekünk, hogy Izrael felkészült minden fenyegetés ellen" – tette hozzá.

(Címlapkép és videó: Izraeli Védelmi Minisztérium)

(MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kultúra
Izraeli filmhónap: Vicces világ a Kabinban
2020. Szeptember 09. / 09:34

Izraeli filmhónap: Vicces világ a Kabinban

Mazsihisz hírek
Az új német nagykövet bemutatkozó látogatása a MAZSIHISZ-nél

Kommentek