Miskolci imaházfelújítás: ebben a hónapban meglesz a műszaki átadás

2020. Július 07. / 14:13


Miskolci imaházfelújítás: ebben a hónapban meglesz a műszaki átadás

A múzeum kialakításával igyekszünk olyan turisztikai központot létrehozni, amely gyakorlatilag egy északkelet-magyarországi ortodox zsidó emlékhelyet fog bemutatni – mondta Szlukovinyi Péter, a Miskolci Zsidó Hitközség elnöke a Déryné utcai épület felújításával kapcsolatban.


A Miskolci Zsidó Hitközség múzeumot, kiállítótermet alakít ki a magyar zsidóság történetének bemutatására az imaház felújítása és bővítése után.

„A munkálatok 2019-ben kezdődtek meg. Az idei év júliusában lesz a teljes alapú épület műszaki átadása. Ezt azt jelenti, hogy költözhetővé válik, az utómunkálatokat, ami még közben felmerül, körülbelül másfél hónap alatt be tudják fejezni a dolgozók. Új bútorzat kerül az imaterembe, a konyhába, étkezőbe. A múzeum kialakításával igyekszünk egy olyan turisztikai központot létrehozni, amely gyakorlatilag egy északkelet-magyarországi ortodox zsidó emlékhelyet fog bemutatni” – mondta Szlukovinyi Péter, a Miskolci Zsidó Hitközség elnöke.

Elmondása szerint jelenleg a megyében 119 család aktív tagja a hitközösségnek, viszont más országokban, kontinenseken élő zsidók is rendelkeznek magyar gyökerekkel. Hozzátette: „Jelentős vallásturizmussal tudunk számolni, így igyekszünk az imahely, valamint a lakószobák mellett fürdő- és konyhahelyiséget is biztosítani az ideérkezőknek". 

(Címlapkép:  Szlukovinyi Péter az imaházban. Fotó: Ádám János/Boon.hu)

Forrás: Boon.hu

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek