Izrael: Óriási mentőcsomag a gazdaságban, fizetéscsökkentés a kormányban

2020. Szeptember 22. / 11:33


Izrael: Óriási mentőcsomag a gazdaságban, fizetéscsökkentés a kormányban

Anyagi mentőcsomagot nyújt a vállalkozások és a munkavállalók megsegítésére az izraeli kormány, hogy enyhítse a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségeket. A 10,5 milliárd sékel (890 milliárd forint) értékű intézkedést tegnap éjszaka fogadta el a kabinet.


Ezen a csomagon kívül a zsidó állam szeptemberben és októberben további egyszeri kifizetést biztosít olyan cégeknek, amelyek nem bocsátanak el alkalmazottakat. A közös teherviselésre hivatkozva a kabinet arról is döntött, hogy ideiglenesen tíz százalékkal csökkenti a miniszterelnök, a miniszterek és a parlamenti képviselők fizetését.

Izraelben múlt hét végén legalább három hétre tervezett országos zárlat  lépett életbe, miután a napi új koronavírus-fertőzöttek száma soha nem látott magasságba emelkedett.

A vírus második hullámában a teljes lezárást a világon mindenki próbálja elkerülni. Úgy tűnik, hogy a svéd modellhez hasonló korlátozó intézkedések lesznek jellemzőek, amely teljes lezárás nélkül próbálja minimalizálni a terjedést, elsősorban a kockázati csoportokat védve, emellett a társadalmi távolságtartásra és a higiéniára alapozva a védekezést. Ennek a stratégiának az a célja, hogy fenntartható választ adva elkerülje a túlreagálást, mely más területeken még nagyobb bajt okozhat.

(Címlapkép: DaphnAM/Pixabay)

FORRÁS: MTI/VG

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek