Izrael: Letartóztatták az öt embert megölt terrorista testvérét és több rokonát

2022. Március 30. / 21:25


Izrael: Letartóztatták az öt embert megölt terrorista testvérét és több rokonát

Az Izraeli Védelmi Erők  ma rajtaütöttek a tegnap este négy civilt és egy rendőrt meggyilkoló palesztin terrorista, a 26 éves Diaa Hamarseh szamáriai lakásán, ahol letartóztatták a testvérét, több rokonát, továbbá feltérképezték egy esetleges elbontás esetére az épületet – írja az izraeli Új Kelet.

Amint a katonák a terrorista házához közeledtek, nagy tömeg gyűlt össze, ami összecsapásokhoz vezetett a csapatok és a helyiek között. 

A terrorista tesvérén kívül számos más személyt is letartóztattak, miközben a biztonsági szolgálatok azt vizsgálják, hogy a terroristának voltak-e bűntársai, és hogyan jutott a támadáshoz használt M16-os puska birtokába. A gyanúsítottakat – akik közül néhányan a fegyveres rokonai – átadták a Sabak (Sin Bet) belbiztonsági szolgálatnak kihallgatásra.

A terrorista kedd este megölte Amir Khoury rendőrtisztet (32) valamint Jákov Salomot (36) és Avisáj Jehezkelt (29), valamint két ukrán állampolgárt. Egy motoros rendőr végzett vele, véget vetve a vérontásnak

Az említett Amir Khoury egy arab izraeli volt a Nof Hagalil északi közösségből és a Bnei Brak rendőrőrs motoros reagálócsapatában szolgált. Tegnap este egyike volt annak a két motoros rendőrnek, akik utolérték a fegyverest. Khouryt a tűzharc során találat érte és meghalt, miután a Beilinson Orvosi Központba szállították.

Forrás: Új Kelet

(Címlapkép: Egy gyanúsított letartóztatása a Palesztin Hatóság területén fekvő Ja’bad faluban, ahol a terrorista élt. Fotó: Izraeli Védelmi Erők via Új Kelet)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek