Izrael kémműholdat küldött az űrbe

2020. Július 06. / 10:24


Izrael kémműholdat küldött az űrbe

Az izraeli légi-ipar hétfőn elindította az „Ofek 16” kémműholdat. Az IAI (Israel Aerospace Industries) beszámolója szerint a műholdat hajnali 4 órakor sikeresen bocsátották fel űrbéli útjára az ország közepén lévő Palmachim kísérleti bázisról a „Savit-2” (Üstökös) műhold-indító hordozórakétával. Azt is bejelentették, hogy ez egy fejlett tulajdonságokkal rendelkező elektro-optikai megfigyelő műhold.


Az Ofek 16 műhold sikeres elindítása egy újabb rendkívüli siker az egész védelmi ipar, de különösen az Israel Aerospace Industries számára – írta Beni Ganz védelmi miniszter a Twitteren és hozzátette, hogy a technológiai fölény és a hírszerzési képességek elengedhetetlenek Izrael biztonsága szempontjából. Izrael a világ 13 olyan országa között van, mely műhold felbocsátására képes.

A Föld körüli pályára állva a műhold tesztek sorozatán fog keresztülmenni, hogy a mérnökök meggyőződjenek integritásáról és teljesítményének szintjéről. Miután a műhold minden szempontból működőképesnek bizonyul, a kezelését átadják a hadsereg 9900-as hírszerző egységének.

„Műholdas hálózatunk lehetővé teszi az egész Közel-Kelet megfigyelését, sőt valamivel többet…” – mondta Slomi Szudari, az IAI űrprogramjának vezetője.

Forrás: Izraelinfo.com

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek