Egy napra menóra lesz a londoni óriáskerékből

2021. November 25. / 16:08


Egy napra menóra lesz a londoni óriáskerékből

A London Eye nevű óriáskereket december 5-re úgy világítják ki, hogy annak oldalán egy menóra legyen látható. Az ötlet a Jewish Leadership Council (JLC) kezdeményezésére valósul meg, a szervezet vezetői azt mondták: „nagyon örülünk, hogy idén még több fényt hozhatunk a hanukába” – írja lapszemléjében a Szombat.


A London Eye Európa legmagasabb óriáskereke. A The Shard felhőkarcoló 72. emeletén található kilátóterasz után, ez a második legmagasabb nyilvános látogatható „kilátó” Londonban. A Jewish Leadership Council (JLC) kezdeményezésére december 5-én a London Eye-t úgy világítják ki, hogy annak oldalán egy menóra legyen látható.

„Nagyon örülünk, hogy idén még több fényt hozhatunk a hanukába” – mondta Claudia Mendoza és Michelle Janes, a JLC két társ-vezérigazgatója a Jewish Newsnak. „A London Eye így csatlakozni tud a Trafalgar téren felállított menórához. Így közösen elhozzák a fényt a fővárosunkba.” 

Majd hozzátették: „reméljük, hogy ez rendszeres eseménnyé válik a következő években. Így közösen ünnepelhetjük országunk kulturális sokszínűségét és gazdagságát”.

Forrás: Jewish News via Szombat.hu

(Címlapkép: az óriáskerék esti kivilágításban. Fotó: London Eye/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek