Az FTC elnöke Izraelben: Nem szavakkal, hanem tettekkel a rasszizmus ellen

2021. November 19. / 13:10


Az FTC elnöke Izraelben: Nem szavakkal, hanem tettekkel a rasszizmus ellen

A napokban hivatalos látogatást tett Izraelben Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club (FTC) elnöke, aki egyrészt arról adott tájékoztatást, hogy a Fradi milyen lépéseket tett a kirekesztés elleni közdelemben, továbbá bejelentette azt is: élvonalbeli izraeli labdarúgót szeretnének leigazolni a klubhoz.


A Zsidó Állam budapesti nagykövetsége a Facebook-oldalán számolt be Kubatov Gábor FTC-elnök közelmúltban lezajlott izraeli látogatásáról. Mint írják, az FTC bebizonyította, hogy a rasszizmus ellen nem szavakkal, hanem tettekkel kell harcolni, hiszen izraeli látogatása során Kubatov tájékoztatást adott a klub azon szigorú intézkedéseiről, amelyekkel véget vetnek a futballszurkolók diszkriminatív, rasszista és antiszemita magatartásának. 

Kubatov Gábor ellátogatott a Jad Vasem intézetbe, ahol konstruktív tárgyalást folytatott arról, hogy a klub egykori legendás edzőjét, az embermentő Tóth Potya Istvánt jelölik a Világ Igaza kitüntetésre. Az FTC elnöke bejelentette: a klub tovább szeretné erősíteni izraeli kapcsolatait és ennek jegyében azt tervezik, hogy élvonalbeli izraeli futballistát szerződtetnek a Fradiba.

(Forrás: Izrael budapesti nagykövetsége/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek