Az egészségügyi dolgozókat támogatja a Debreceni Zsidó Hitközség

2020. Május 07. / 19:25


Az egészségügyi dolgozókat támogatja a Debreceni Zsidó Hitközség

A koronavírus okozta világjárvány közepette különösen fontos az összefogás, egymás támogatása, segítése, az együvé tartozás kifejezése. Nagyon sokan vannak olyanok, akik a „frontvonalban” mindent megtesznek a betegek gyógyításáért, az idősek, rászorulók ellátásáért. 


Az ő támogatásukra a Debreceni Zsidó Hitközség külön pénzügyi alapot hozott létre Horovitz Tamás kezdeményezésére, melyet az egészségügyi dolgozók élelmezésére fordít. A zsidósághoz elválaszthatatlanul hozzátartozik az adakozás jótette. 

A Debreceni Zsidó Hitközség nevében május 7-én Horovitz Tamás elnök 200 adag sóletet adott át a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórháza egészségügyi dolgozói részére, kifejezve a közösség köszönetét és elismerését, az embert próbáló erőfeszítésért. 

A hitközségünk konyháján készült kóser sóletet és a barheszta kórház vezetése nevében Irinyi Beáta élelmezés vezető vette át. 

Nagyon megható pillanatok voltak számunkra, amikor az osztályok képviselői nagy örömmel, és köszönettel vitték fel kollégáknak a kuriózumnak számító ebédet.

Címlapkép: Debreceni zsinagóga

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek