Antiszemitizmus a londoni metrón: a moszlim asszony lépett közbe

2019. November 25. / 13:04


Antiszemitizmus a londoni metrón: a moszlim asszony lépett közbe

Egy zsidó családdal üvöltözött egy férfi a londoni metrón, az antiszemita agressziót elszenvedő kisgyereknek és az édesapjának egy moszlim, hidzsábot viselő asszony sietett a segítségére. A jelenetet felvette egy utas, mindenki láthatja a bátor közbelépést. Az elkövetőt elfogták. 


Pár napja a londoni metrón egy fiatalember antiszemita gorombaságokat üvöltözött egy mellette utazó zsidó családnak, akik próbálták elengedni a fülük mellett a szidalmakat. Először egy férfi, aztán egy moszlim asszony sietett a segítségükre. 

– Két gyermek édesanyjaként el tudom képzelni, milyen lehet ez a helyzet és szeretném, hogy nekem is segítsen valaki, ha hasonló szituációba kerülnék – mondta az Asma Shuweikh nevű bátor közbelépő (címlapképünkön) az újságoknak.

Az eset foglalkoztatta a zsidó közvéleményt, az édesapa és a zsidó szervezetek egyaránt hálásak Asma Shuweikhnek, a családfő személyesen is találkozni kíván vele, hogy háláját kifejezze.

Mivel egy utas felvette a jelenetet, az elkövetőt elfogták, a szolidaritás erősödése pedig mindenki számára biztonságosabbá, otthonosabbá teheti Londont. 

Forrás: Thejc.com


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Élet + forma
Mégis lesz napközis gyerektábor: 110 % FUN!
Zsidó világ
Megújult a kecskeméti hitközség nagy imaterme

Kommentek