A Spotify törli az antiszemita dalokat és a zsidókat gyalázó tartalmakat

2020. Január 12. / 12:08


A Spotify törli az antiszemita dalokat és a zsidókat gyalázó tartalmakat

A világszerte 200 millió előfizetővel rendelkező Spotify zenei streamingszolgáltató cég törli azokat az antiszemita tartalmú lejátszási listákat, amelyekben Adolf Hitlert dicsőítik, a holokauszt áldozatain gúnyolódnak vagy amelyek antiszemita szimbólumokat használnak – mondta el a szolgáltató szóvivője a The Times Of Israel című lap online kiadásában.


„A felhasználók által generált tartalmak vétenek irányelveink ellen, ezért azonnal eltávolítjuk őket. A Spotify betilt minden olyan tartalmat, amelyek sértőek, bántóak, rágalmazóak, pornográfok, fenyegetőek vagy obszcének" – idézte a szóvivőt a lap.

A lap olyan lejátszási listákról számolt be, amelyek egyes elemei a zsidók megölésre szólítanak fel, Hitlert dicsőítik vagy gúnyolódnak Anne Frankon, a holokauszt világhírű áldozatán és az auschwitzi megsemmisítő táboron.

Csütörtök reggelre ezeknek a tartalmaknak a nagy részét már el is távolította a Spotify, de még 110 olyan profil érhető el, melyeket Adolf Hitler név alatt regisztráltak. Egyelőre nem tudni, hogy ezeket a profilokat is zárolták-e.

(Címlapkép: Jason Rosewell – Unsplash.com)

(MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek