VI. Tolerancia Kupa és Családi nap

2023. Augusztus 28. / 20:55


VI. Tolerancia Kupa és Családi nap

Felekezetek közötti nemes versengés, családi nap és Rumbi Tanház a futballpályán 2023. szeptember 3-án, vasárnap reggel 9 órától, a 25. Zsidó Kulturális Fesztivál kisérőprogramjaként a Merkapt Maraton Sportcentrumban (Budapest X. kerület, Maglódi út 12/A.)

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szervezésében a futballpályákon immár hatodik alkalommal csapnak össze a hazai keresztény és zsidó felekezetek 14 és 10 év alatti ifjú sportolói, hogy baráti versengésen mérkőzzenek meg egymással az országos Tolerancia Kupa keretében.

A Tolerancia Kupa elnevezésű focitorna létrehozásával az volt a Mazsihisz célja, hogy a különböző felekezetekhez, egyházakhoz tartozó gyerekek a sport révén közelebb kerülhessenek egymáshoz, hiszen a kisközösségek ereje és egymás iránti nyitottsága teszi erőssé magát a nemzeti közösséget is. A Mazsihisz ehhez kíván hozzájárulni a focitorna megrendezésével, amelynek logóját egy 15 éves gyerek tervezte.

A 2023. szeptember 3-i eseményen a Mazsihisz gyerekválogatottján kívül további tíz csapat vesz részt mindkét (14 év és 10 év alattiak) kategóriában. Jönnek evangélikusok Pilisről és Hartáról, reformátusok Kiskunhalasról és Dunapatajról, katolikusok Berettyóújfaluból, Poroszlóról, Recskről és Sirokról, s ott lesz a Hit Gyülekezete csapata is.

A bajnoksággal párhuzamosan a gyerekfutballisták szüleinek, családtagjainak, barátainak kínál remek szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget a Mazsihisz Családi Napja, amelyen lesz arcfestés, kézműves foglalkozás, vattacukor-készítés, ugrálóvár és – a Rumbi Tanház szervezésében – sokféle családi vetélkedő is.

rumbitanház-kovonul-09-03.jpg

A vendéglátók a Laky Konyha által kóser ebédet biztosítanak a focistáknak és kísérőiknek.

A felekezetek közötti focitorna mára jelentős rendezvénnyé nőtte ki magát, amit jelez az is, hogy a közélet olyan ismert személyiségei álltak a kezdeményezés mellé az elmúlt évek során, mint Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Takács Szabolcs, Magyarország jelenlegi washingtoni nagykövete, Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. egykori vezérigazgatója, dr. Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja és Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője.

A Tolerancia Kupa támogatói: a Magyar Honvédség, a 25. Zsidó Kulturális Fesztivál és a Budapesti Micro Club (BMC).

Bővebb információval Beer György, a Mazsihisz sportreferense a következő telefonszámon: 06 20 956-9344 és Rapi-Legény Zsuzsanna a Rumbi Tanház referense a rapi.legeny.zsuzsanna@mazsihisz.hu E-mail címen. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek