Kecskemét díszpolgárának választották Feldmájer Pétert

2021. Október 08. / 13:24


Kecskemét díszpolgárának választották Feldmájer Pétert

Az idei Kecskeméti Város Napja alkalmából rendezett gálán adják át a hagyományok szerint a legrangosabb városi díjakat, kitüntető címeket.

A Kecskemét Város Tiszteletbeli Polgára kitüntető címet kapott dr. Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) korábbi elnöke, a Mazsihisz Közép-magyarországi Területi Csoportjának elnöke. A Kecskemét város legrangosabb esmérését az idei Város Napja alkalmából rendezett gálán vehette át Feldmájer Péter.

A díjúadon Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kiemelte: a gála az elmúlt években a helyi lokálpatriotizmus és az összetartozás ünnepévé vált. Hálát adok a sorsnak, ha arra gondolok, hány nemes célt értünk együtt, hány győztes csatát vívtunk meg együtt szeretett városunkért.

Közös felelősségünk Kecskemétet, mint egy nagy közösséget összekovácsolni, egyben tartani, elismerni a példaképeket, gondoskodni arról, hogy amit az összetartozással eddig elértünk, utódainknak is megmaradjon – mondta beszédében a polgármester.

Hozzátette: számára azért is különleges a Város Napja, mert ez az az alkalom, amikor meghajolunk az emberi értékek előtt, amikor valójában Kecskemét lelkét ünnepeljük, azokat a kiemelkedő egyéniségeket, akiknek életútja, munkássága alkotta, alakítja városunkat.

– Van mire és van kire büszkének lenniünk, ennek a városnak lelke van. De ahhoz, hogy ez így is maradjon, még több alázattal kell szolgálni, és rajongással szeretni szűkebb pátriánkat, és akkor lesz mit ünnepelnünk évtizedek múlva is nekünk és utódainknak – zárta szavai Szemereyné Pataki Klaudia.

Gratulálunk a rangos elismeréshez!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek