Győz az élet: a terror ellen életét áldozó hős lánya tegnap házasodott

2019. Március 05. / 13:21


Győz az élet: a terror ellen életét áldozó hős lánya tegnap házasodott

Keserédes ünneplésről számolt be tegnap vezető hírként az izraeli sajtó: a fél élve egy terroristát megfékező, saját életét feláldozó, nemzeti hősként tisztelt Ari Fuld lánya házasodott, az ünneplők az édesapára emlékeztek. 


Amikor az édesanyja, Ari Fuld özvegye a hüpe alá kísérte lányát, mindenki sírt, az egész gyülekezet arra gondolt, hogy a 45 évesen hősi halált halt édesapa nem lehet jelen.

Múlt szeptemberben Ari Fuldot megtámadta egy terrorista, hátulról késelte meg és rá akart támadni a szomszédban lévő falafelező árusnőjére is, de a már halálosan sérült Ari Fuld képes volt ártalmatlanná tenni, mielőtt kórházba szállították és meghalt. A megmentett asszony beszámolója és a kamerák felvételei révén az egész ország megismerte a történetet és Ari Fuld szinte nemzeti hőssé vált.

Fuld az Egyesült Államokban született, holokauszt-túlélők családjából, 24 éve élt Izraelben, egy zsidó településen, Efráton az Izrael által 1967-ben elfoglalt területeken. Négy gyermek édesapja volt, közöttük a legidősebb ment most férjhez.

Becálel Smotrich izraeli jobboldali politikus, akinek Ari Fuld testvére a jobbkeze, szintén jelen volt az esküvőn, a hatalmas örömről is beszélt és arról is, hogy a meggyilkolt édesapa Izrael hőse volt életében és halálában is azzá lett.

Legyen boldogok a házasok, legyen áldás Ari Fuld emléke. 

A The Jerusalem Post írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek