Sporttörténeti tárlat a magyar zsidóság és Izrael kapcsolatáról a Puskásban

2022. Június 10. / 11:01


Sporttörténeti tárlat a magyar zsidóság és Izrael kapcsolatáról a Puskásban

Game Changers címmel sporttörténeti kiállítás nyílik a magyar zsidóság és Izrael kapcsolatáról a budapesti Puskás Aréna parkjában – tájékoztatta honlapunkat Izrael budapesti nagykövetsége. A Izraeli Nagykövetség és a Külgazdasági és Külügyminisztérium közös tárlata a holnap esti Magyarország-Németország UEFA Nemzetiek Ligája mérkőzés apropóján valósult meg, s június 30-ig lesz látogatható.

A 20 tablóból álló tárlat a magyar zsidóság és Izrael Állam közötti sporttörténelmi kapcsolatokat mutatja be olyan magyar sportolók révén, akik megváltoztatták a magyar és az izraeli sportot, köztük például Keleti Ágnes, Guttmann Béla és Ralph Klein. A Izraeli Nagykövetség és a Külgazdasági és Külügyminisztérium közös szervezésében megvalósuló, Game Changers című kiállítás kurátora Adi Rubinstein. 

_KKM2464.jpg(Fotók: Külgazdasági és Külügyminisztérium)

A kurátor  a bemutatott sportolók történetével arra világít rá: a történelem során egyetlen terület sem volt, ahol olyan lehetőség adódna az egyenlőség megvalósítására és a világ meghódítására, mint a tornatermekben, uszodákban vagy futballpályákon, hiszen a sport lehetőséget ad a hírnévszerzésre, a mítoszok megdöntésére és az álmok megvalósítására egyaránt. 

Adi Rubinstein szerint „a magyar sport, s azon belül a labdarúgás, mint a legnépszerűbb sportág, mindig értékelte a sztárjait, függetlenül attól, hogy milyen háttérrel rendelkeztek".

Forrás: Izraeli Nagykövetség

(Címlapkép: Jákov Hadas-Handelsman, a Zsidó Állam budapesti nagykövete megtekinti a tárlatot)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek