Bálint Ház: Micve Program és TeenLab tizenéveseknek

2022. Augusztus 28. / 14:00


Bálint Ház: Micve Program és TeenLab tizenéveseknek

Két izgalmas programot is kínál az őszi iskolakezdésre időzítve tizenévesek számára a budapesti Bálint Zsidó Közösségi Ház. Az egyik a Micve Program, amely a segítségnyújtással foglalkozó szervezetek munkájába ad betekintést, míg a TeenLab keretében a kamaszok a 21. század legmodernebb szakmáiba kóstolhatnak bele fiatal mentorok vezetésével.

Micve Program keretében a kamaszok közvetlenül beleláthatnak segítségnyújtással foglalkozó szervezetek munkájába és egyben fejleszthetik kommunikációs készségeiket is. A programra jelentkezők gyakorlati, helyszíni önkéntes munkát végeznek magyarországi civil szervezeteknél, és a szerzett tapasztalatokra építve egy kétrészes storytelling mini-workshopon vesznek részt. Ez a program a Mitzvah Day magyarországi adaptációja, és az önkéntes napok megvalósításában a Bálint Ház az Utcáról Lakásba Egyesülettel és a Habitat for Humanity Magyarországgal működik együtt.

TeenLab pedig olyan klub, ahol a tizenévesek olyan mai, felnőtt szakmákba kóstolhatnak bele, amelyek akár az egész pályájukra is hatással lehetnek. „Svédasztal-jelleggel" kínálnak kurzusokat, amelyekből állandó lehet az átjárás. Fiatal mentoraik izgalmasan, nem iskolás-jelleggel, a mai kamaszoknak érthető nyelven teszik érdekessé a 21. század szakmáit. Tökéletes elfoglaltság iskola után, olyan program, aminek a gyerekek és a szülők is örülnek!

(Forrás: Bálint Ház)

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek