Kutatás indul a holokauszt nemzedékeken átívelő traumájáról

2021. Március 25. / 10:05


Kutatás indul a holokauszt nemzedékeken átívelő traumájáról

Másod- és harmadgenerációs holokauszttúlélőkkel szeretnék fölvenni a kapcsolatot tudományos kutatók annak érdekében, hogy feltárják  a vészkorszaknak a túlélők gyermekeire és unokáira tett hatásait. A program a New York-i Yeshiva University és az ugyancsak ottani  State University of New York (SUNY) Potsdam egyetem keretein belül zajlik.


A tudományos program alanyainak egy kérdőívet kell kitölteniük, ami csak mintegy félórát vesz igénybe. A kutatás lebonyolítói olyanok jelentkezését várják, akik:

– 18 év fölöttiek; 
– a szüleik közül legalább az egyik holokuszttúlélő volt;
– vagy a szüleik közül legalább az egyik egy holokauszttúlélő gyemeke;
– fontos kritérium, hogy olyan másod- és harmadgenerációsok jelentkezését fogadják, akik az érintett szülővel egy háztartásban nőttek föl.

A kutatás részvételi feltételeihez készült definíció szerint holokauszttúlélő minden olyan zsidó származású embert, aki Magyarországon élt 1941 és 1945 között. Aki megfelel ezeknek a kitételeknek, és van kedve kitölteni a kérdőívet, az kattintson ide, és ha vannak ismerősei, barátai, rokonai, akik szintén megfelelnek a részvételi kritériumnak, ossza meg velük is a linket. 

A kitöltők 3 ezer forintos Media Markt ajándékutalványokból választhatnak, amelyet a kitöltés után egy héten belül kézhez kapnak, továbbá részt vehetnek egy sorsoláson, amelyen egy 60 ezer forintos és három 30 ezer forintos utalványt sorsolnak ki. Kérdésekkel forduljanak Korányi Dórához ezen az e-mail címen: koranyi.dora@gmail.com.

Forrás: a kutatás Facebook-oldala.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Meghalt Reb Gedalja Spitzer az Egyesült Államokban
Vezetőink
Horváth József Mazsihisz-alelnök (1968)

Kommentek