Elhunyt dr. Goldmann György, a békéscsabai zsidóság meghatározó alakja

2021. Október 18. / 08:24


Elhunyt dr. Goldmann György, a békéscsabai zsidóság meghatározó alakja

Szerző: Kácsor Zsolt

Az 1945. november 2-án Hódmezővásárhelyen született dr. Goldmann György a Békés Megyei Zsidóságért Alapítvány kuratóriumának elnökeként és a Békéscsabai Zsidó Hitközség egyik elöljárójaként évtizedeken át szolgálta önzetlen és áldozatos munkával a zsidóságot. Emlékéből fakadjon áldás! 


A Békéscsabai Zsidó Hitközség fájdalommal tudatja, hogy dr. Goldmann György, hitközségünk elöljáróságának tagja, a Békés Megyei Zsidóságért Alapítvány kuratóriumának elnöke hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után elhunyt.

ggy.jpg

Dr. Goldmann György évtizedeken keresztül végzett, önzetlen és áldozatos munkával segítette a Hitközség fennmaradását. Kuratóriumi elnökként jelentős szerepe volt a békéscsabai és Békés megyei mártírok emlékfalának létrehozásában. 

Szerénységgel párosuló, kivételes műveltségével, mindenkor megfontolt véleményalkotásával mindannyiunk számára példát mutatott, személyét szeretet és tisztelet övezte. Hitközségünk az általa képviselt szellemiséget és értékrendet jövőbeli tevékenységében is iránymutatónak tekinti.

Osztozunk a gyászoló család fájdalmában! Emléke legyen áldott!

Békéscsaba, 2021. október 18., 5782. Chesván 12.  

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek