May Golan izraeli miniszter a Mazsihisz székházában

2024. Május 30. / 10:59


May Golan izraeli miniszter a Mazsihisz székházában

Az izraeli kormány társadalmi egyenlőségért és a női egyenjogúságért felelős minisztere, May Golan a Mazsihisz székházában megbeszélést folytatott dr. Grósz Andorral, a Mazsihisz elnökével. A politikus ellátogatott a Dohány utcai zsinagógába is.

A hivatalos magyarországi látogatásának keretében May Golan, a Zsidó Állam társadalmi egyenlőségért és a női egyenjogúságért felelős minisztere találkozott a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) képviselőivel a felekezet székházában múlt pénteken. A minisztert dr. Grósz Andor, a Szövetség elnöke fogadta, a találkozón jelen volt dr. Frölich Róbert országos főrabbi és dr. Nógrádi Péter, a Mazsihisz alelnöke.

20240524_114543.jpgMay Golan és dr. Grósz Andor

A hatékony és konstruktív megbeszélésen – amelyet May Golan kezdeményezett – dr. Grósz Andor tájékoztatta a minisztert a magyar zsidóság jelenlegi helyzetéről és a zsidó világban sajátosnak és egyedinek tekinthető neológ irányzatról. Szóba került természetesen október hetedike és a gázai háború is, amelynek kapcsán a miniszter nagyra értékelte Magyarország Izrael melletti folyamatos kiállását, továbbá megköszönte a Mazsihisznek a Zsidó Államnak és népének nyújtott támogatását és segítségét. May Golan a találkozón nyitott volt a Mazsihisszel való további együttműködésre.

A látogatás zárásaként az izraeli politikus megtekintette a Dohány utcai zsinagógát.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek