Az európai uniós ügyekért felelős miniszterrel tárgyalt ma a Mazsihisz elnöke

2024. Május 14. / 21:43


Az európai uniós ügyekért felelős miniszterrel tárgyalt ma a Mazsihisz elnöke

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszterrel tárgyalt ma dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke. A találkozón hangsúlyosan került szóba, hogy milyen együttműködések képzelhetők el a magyar kormány és a Mazsihisz között az év második felében, amikor Magyarország látja el az Európai Unió soros elnöki tisztét.

A Mazsihisz-elnök kezdeményezésére ma a hivatalában fogadta dr. Grósz Andort Bóka János, a magyar kormány európai uniós ügyekért felelős minisztere. Az előremutató megbeszélés fő témája a Mazsihisz és a magyar kormány közötti, a magyar EU-elnökség időszakában tervezett  együttműködési lehetőségek megvitatása volt. A miniszter és a Szövetség elnöke kitért a fokozódó antiszemitizmus veszélyeire is európai és amerikai kitekintésben. 

grósz-bóka-cikkbe.jpg

A találkozóról Bóka János hírt adott a hivatalos Facebook-oldalán, ahol ezt írta: a magyar EU-elnökség az antiszemitizmus elleni küzdelem témáját is felkarolja a zsidó élet támogatásának előtérbe helyezésével. Hozzátette:  „a zsidó közösségekkel, valamint nemzetközi szervezetekkel is együtt fogunk működni e cél érdekében".

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek