Akadálymentesen közelíthető meg a Magyar Zsidó Múzeum

2010. Május 25. / 11:47


Akadálymentesen közelíthető meg a Magyar Zsidó Múzeum

Mazsihisz

Indul a Goldmark terem felújítása

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége 2009 márciusában kezdte meg a „Zsidónegyed kapuja” című projekt megvalósítását, melyre közel 40 millió forint támogatást nyert a Közép- Magyarországi Regionális Operatív Programból (KMOP).


felvono_kozelrol.jpgA projekt során komplex látogatóközponttá fejlesztjük a Dohány utcai Zsinagóga és a Magyar Zsidó Múzeum épületét. Már működik a Jewinform – információs iroda a zsinagóga árkádsorában és az interneten (www.jewinform.hu).

Az érdeklődők szombat kivételével mindennap ingyenes információkat kaphatnak különböző programokról, látnivalókról. Az iroda munkatársai több nyelven szolgálják ki az érdeklődőket a Herzl téren.

Befejeződtek az építési munkálatok, melyek lehetővé tették a teljeskörű fizikai akadálymentesítést. A Magyar Zsidó Múzeumba vezető új panoráma lifttel minden érdeklődő megközelítheti az intézményt.

A június végéig befejeződő projekt során megvalósul az infokommunikációs akadálymentesítés is. Az egész komplexumban egységes információs tábla rendszert építünk ki. A Magyar Zsidó Múzeum állandó kiállításához hét nyelven készül audio guide.

A Zsidónegyed további fejlesztései között megemlítjük a Budapesti Zsidó Hitközség most induló projektét, melynek során a Wesselényi utca 7. szám alatt felújítjuk a műemlék épület homlokzatát.

A Goldmark teremben többfunkciós kulturális programok és konferenciák megrendezésére alkalmas teret alakítunk ki. Új, interaktív kiállítás jön létre a negyedről. 2011 tavaszán az érdeklődők már a Gyökerek központban kutathatnak múltat, és betekinthetnek a Magyar Zsidó Levéltár látványraktárába is.

A projekt közel 300 millió forint támogatásban részesült a KMOP-ból.


Bővebb információ:
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
1075 Budapest, Síp utca 12.
www.mazsihisz.hu, www.jewinform.hu
Telefon: 413-55-31

jewinformlogo_jo.jpg

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Az Énekek éneke és a Pészah – Jó szombatot!
Megemlékezések
Ma öt éve halt meg Horváth Ádám rendező