Randalírozó fiatalok gyalázták meg a Dohány utcai zsinagóga falát

2022. Május 03. / 10:30


Randalírozó fiatalok gyalázták meg a Dohány utcai zsinagóga falát

"Tegnap hajnalban randalírozó fiatalok egy csoportja meggyalázta a Dohány utcai zsinagóga épületét. Náci jelszavakat üvöltöztek, üres sörös dobozokat hajigáltak, sőt, levizelték a zsinagóga falát" – számolt be a szomorú cselekedetről Facebook-oldalán Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere.

„Minderre nincs mentség. Sem az életkor, sem a részegség, sem semmi nem magyarázhatja ezt a viselkedést. Erzsébetváros polgármestereként, és mint magyar állampolgár mélyen megvetem és elítélem ezt a magatartást, és egyben bocsánatot kérek zsidó honfitársaimtól, hogy ez megtörténhetett.

Szeretném, ha Erzsébetváros zsidó lakói tudnák, az Önkormányzat mindent megtesz, hogy Önök biztonságban érezzék magukat, hogy érezzék, ez a kerület mindannyiunk otthona, hogy mi mindannyian a leghatározottabban elutasítjuk az antiszemitizmus minden formáját. 

Ezt a szilárd elkötelezettséget kifejezendő ma este gyertyát gyújtottam Szücs Balázs alpolgármester úrral ott, azon a helyen, ahol a fiatalok tegnap éjszaka meggyalázták a zsinagóga épületét.”

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek